Kelas : Kenali Shaklee

Assalamualaikum uolls,

Setiap malam selepas terawih Kak Laili ada dengar kelas-kelas yang dianjurkan oleh uplines dalam business Shaklee ni. Melalui Telegram je uolls. Mudah sangat.

Baru-baru ni ada kelas tentang sejarah Shaklee Corp. dan pengasasnya.

Kak Laili kongsikan sedikit di sini ye πŸ˜‰


Sejarah ringkas:

  1. Shaklee Corp. bermula pada 1 April 1956
  2. pengasas Shaklee Corp. ialah Dr. Forrest C. Shaklee dilahirkan pada tahun 1894 di USA
  3. lahir dengan menghidapi tibi dan dijangka hidup 8 tahun sahaja
  4. keluarga berpindah ke Iowa kerana percaya udara bersih dan rehat yang cukup boleh membantu beliau sembuh.
  5. hasilnya beberapa tahun kemudian disahkan tibi hampir pulih
  6. membuat keputusan belajar tentang nutrisi dan menghasilkan Vitalised Mineral pada tahun 1915. Kini dikenali dengan nama Vita-Lea
  7. pada tahun 1921 sewaktu belajar tentang x ray beliau disahkan menghidap kanser akibat terdedah kepada radiasi secara berlebihan
  8. disarankan untuk potong bahagian kanser di badan nya tetapi beliau enggan
  9. membuat keputusan untuk mencuba perubatan alternatif tanpa ubat. menggunakan bahan-bahan semulajadi, buah-buahan dan sayur-sayuran
  10. terbukti apabila sembuh kanser pada 1922
  11. setelah bersara daripada bidang perubatan beliau fokus untuk bantu orang ramai bina tubuh yang sihat. Maka tertubuhlah Shaklee Corp. yang dimulakan bersama anak-anak beliau.
  12. daripada hanya 1 product telah berkembang kepada 5 products
  13. pusat kajian ditubuhkan pada 1971 dan tersenarai di bursa saham New York pada 1977
  14. cawangan Shaklee pertama ialah di Jepun
  15. cawangan lain termasuklah di Canada, Malaysia, Indonesia, India, China, Mexico
  16. pengerusi dan CEO terkini ialah Roger Barnett
  17. Shaklee Corp. kini mempunyai 1.2 million ahli dan pengedar seluruh dunia


Dah belajar sejarah Shaklee Corp. dan pengasasnya kita tengok pula apa tujuan Shaklee dalam bidang nutrisi ni.

Tujuan Shaklee Corp. dan misi dalam bidang nutrisi:

1) mengutamakan masa hadapan yang lebih baik
- percaya bahawa setiap individu ada tanggungjawab menjadikan dunia lebih baik dan selamat untuk generasi masa depan.
- lebih 100 tahun inovasi sains dan penemuan unggul bahan semulajadi
- falsafah Shaklee: safe, proven, effective
- setiap product dicipta untuk memperbaiki kesihatan dan mesra alam

2) mengutamakan kesihatan setiap individu
- peneraju syarikat nutrisi semulajadi USA
- melabur USD300 juta untuk tujuan penyelidikan klinikal dan pembangunan
- 100 ribu ujian kualiti setiap tahun untuk pastikan ketulenan dan keberkesanan product
- lebih 100 kertas kajian saintifik
- qualification status organik yang melangkaui tahap tertinggi
- mempunyai Landmark Study yang tiada pada syarikat lain.
- 3 elemen untuk hidup sihat:
     i) makan secara sihat
     ii) bersenam dan capai berat ideal
     iii) ambil supplement secara bijak contoh untuk tenaga, sel, detox

3) kehidupan harmoni bersama alam semulajadi
- mengutamakan product mesra alam contoh botol supplement yang bio degradable
- memegang prinsip: mengambil dan mengekalkan kesejahteraan alam
- bangunan Shaklee Corp. satu-satunya bangunan mesra alam
- tiada ujian keatas haiwan contoh tikus

4) membantu menyemarakkan pencapaian luar biasa prestasi manusia
- menyokong program angkasa lepas NASA dengan membekalkan minuman penghidrat semulajadi yang masih digunakan sehingga hari ini
- misi pendakian Everest, ekspedisi kutub utara dengan membekalkan sokongan kewangan dan product nutrisi. terbukti lebih sihat dengan product Shaklee.
- diuji oleh atlet antarabangsa

5) usaha dalam menjadikan dunia yang lebih baik
- percaya bahawa setiap orang berhak mencapai kejayaan dan menjalani hidup yang mereka telah bayangkan
- masa depan bergantung kepada apa yang diusahakan hari ini
- alam, kesihatan, kejayaan individu
- dari situ Shaklee membuka peluang untuk SID (pengedar products Shaklee) menjana pendapatan sendiri
- mesej penting ialah jangan mudah putus asa contoh Dr. Shaklee sendiri yang menghadapi kesukaran sepanjang hidupnya.


Haaa.....itu lah serba sedikit yang Kak Laili belajar. Sebab tu lah products Shaklee boleh dipercayai keberkesanannya.

Supplements kesihatan BUKAN UBAT ye uolls.

Supplements Shaklee adalah makanan tambahan yang menutup lompong-lompong kekurangan nutrisi dalam badan kita. Ye lah kan. Tak semua nutrisi berjaya masuk ke dalam badan kita ni.

Jika berminat nak dapatkan products Shaklee ataupun berminat nak jadi ahli (boleh dapatkan products Shaklee pada harga ahli yang lebih rendah daripada harga runcit) ataupun nak dapatkan side income boleh contact Kak Laili di 010-2904863







Comments

Popular Posts