Supplements Shaklee Untuk Membantu Menurunkan Berat Badan

Assalamualaikum uolls

Ada di antara kita yang susah sangat nak turunkan berat badan walaupun dah control makan dan kerap bersenam. 

Apa kata kita cuba supplements kesihatan Shaklee untuk bantu usaha kita untuk turunkan berat badan. TETAPI perlu diingatkan jangan sesekali berhenti kawal pemakanan dan mesti kerap bersenam tau!

Kalau makan supplements tapi tak kawal makan dan tak selalu bersenam takkan ada hasilnya.

Untuk memecahkan/membakar lemak, supplement yang sesuai ialah Lecithin atau Omega Guard:


❤Lecithin
πŸ”… membantu proses memecah dan membakar lemak berlebihan dalam tubuh.
πŸ”… diekstrak daripada soya tanpa bahan pewarna, pemanis atau pengawet.
πŸ”… membantu menghalang pembentukan lemak baru dan pengumpulan lemak.
πŸ”… membantu mengawal paras kolesterol.




❤ Omega Guard
πŸ”…Minyak ikan Omega 3 tulen berkepekatan tinggi membantu mengurangkan lemak di sekitar organ penting di dalam tubuh (visceral fat). 
πŸ”…Omega Guard juga membantu mempercepatkan pembakaran lemak.
πŸ”…Membantu mengawal selera makan.
πŸ”…Kandungan asid lemak omega 3 dalam minyak ikan dapat meningkatkan aliran darah ke otot semasa bersenam. Ia turut membantu merangsang enzim yang berperanan dalam penyingkiran lemak supaya lemak dapat dimanfaatkan untuk tenaga.
πŸ”… Omega guard supplement asid lemak omega 3 efektif untuk membantu menurunkan berat badan apabila digabungkan dengan senaman.






















Untuk menyingkirkan/buang lemak pula boleh cuba Alfalfa Complex atau Herb-Lax


❤Alfalfa Complex
πŸ”… bertindak sebagai fiber yang membawa keluar lemak-lemak yang sudah dipecahkan oleh Lecithin.
πŸ”… membantu perkumuhan secara sihat dan lebih lawas.
πŸ”… membantu membuang angin dalam badan.
πŸ”… membantu sistem penghadaman dan pencernaan.







❤Herb-Lax
  • membantu membersihkan najis yang tersekat pada usus.
  • merangsang tindakan usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut.
  • membantu mengatasi masalah sembelit
  • membantu mengempiskan perut

























Untuk membina otot agar tidak menggeleber dan memberikan tenaga sepanjang proses penurunan berat badan, boleh lah cuba ESP atau Cinch Shake Mix.


❤ESP:
πŸ‘ Membuatkan kita rasa kenyang lebih lama jadi kurang lah rasa nak mengunyah snek yang tak menyihatkan tu. 
πŸ‘ Membantu dalam proses penurunan berat badan secara sihat. 
πŸ‘ Badan lebih bertenaga sepanjang hari disamping berat badan maintain. 
πŸ‘ Ibu hamil rasa lebih bertenaga. 
πŸ‘ Membantu mengurangkan pedih perut/gastrik.




❤Cinch Shake Mix 
  • merupakan minuman yang lazat dan berkhasiat untuk membantu dalam usaha mengurangkan berat badan. 
  • Cinch Shake Mix membantu memelihara otot penting dan membuat kita sentiasa rasa kenyang.
  • Didatangkan dalam 3 perisa lazat iaitu coklat, vanila dan cafe latte.
  • Cinch berasa seakan pemanis mulut (dessert) yang penuh dengan khasiat seperti satu hidangan makanan.
  • Ia diperkaya dengan Leucine, asid amino yang membentuk protein untuk memelihara otot semasa mengurangkan berat badan. Otot lah yang menaikkan kadar metabolisme dan akan membakar kalori.
  • Setiap satu hidangan mengandungi 24 gram protein yang membuat kita berasa kenyang dan 6 gram kandungan serat yang tinggi.





Ada satu lagi supplement yang berkesan dalam usaha menurunkan berat badan tau!


❤Cinch Energy Tea Mix
  • lebih berkesan daripada minuman berkafein
  • penggalak tenaga semulajadi terutamanya untuk ibu berkerjaya. Jika diambil sebelum tidur, badan lebih bertenaga apabila bangun pagi dan lebih cergas
  • membantu mengurangkan inci (inch loss) terutama di lengan dan dagu
  • membantu memecahkan lemak dan sekaligus mengurangkan berat badan. Sebagai contoh kita akan berpeluh lebih banyak semasa melakukan kerja rumah setelah meminum Cinch Energy Tea Mix ni.
  • jika diambil semasa bersenam, Cinch Energy Tea Mix membantu meningkatkan kadar metabolisme, membakar lemak 3 kali ganda lebih cepat. Dengan sebab itulah membantu kita menurunkan berat badan.
  • pengambilan Cinch Energy Tea Mix membantu mengurangkan rasa mengantuk jadi kerja lebih fokus, lebih gembira dan lebih produktif
  • membantu mengelakkan kita daripada mengunyah snek keterlaluan.




Untuk mendapatkan mana-mana supplement kesihatan untuk bantu usaha turunkan berat badan ni uolls bolehlah whatsapp Kak Laili di 010-2904863.



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Comments

Popular Posts