Kenapa Perlu Ambil Supplement Kesihatan ?

Assalamualaikum uolls

Seorang Master Shaklee Independent Distributor (SID) ada berkongi dengan SID yang lain kenapa perlu ambil supplement kesihatan.

Jom kita lihat.


1) Kita sering terdedah kepada pencemaran alam sekitar dan radikal bebas yang boleh menjejaskan kesihatan.2) Badan kita ada kalanya memerlukan dos yang tinggi bagi sesetengah nutrien. Nutrien ini hanya diperolehi melalui pemakanan.3) Buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin tercemar dengan penggunaan racun serangga atau bahan kimia yang lain.4) Ada yang mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat seperti merokok, minum alkohol, kurang bersenam dan tidak cukup tidur.5) Rutin pemakanan yang tidak teratur dan tidak menghiraukan diet yang seimbang.6) Gangguan penyerapan nutrien daripada makanan akibat pengambilan kafein, gula, garam dan ubat-ubatan yang keterlaluan.


7) Kehilangan nutrien di dalam makanan akibat cara masak yang terlalu lama, terlalu banyak perisa dan pengawet dan terlalu banyak makan makanan segera.
Itu lah sebabnya kenapa kita perlu ambil supplement kesihatan. Kemodenan menyebabkan manusia terlalu sibuk sehingga terlupa bahawa kesihatan adalah aset yang paling berharga dalam kehidupan.

Jom tengok video dari Shaklee ni   👉   Shaklee ~ why supplement?Nak dapatkan supplement kesihatan Shaklee yang selamat, berkesan dan mesra alam? Sila whatsapp Kak Laili di 010-2904863 hari ini!


Comments

Post a comment

Popular Posts