Pulau Langkawi : Lain Daripada 2008

Assalamualaikum semua

Lama Kak Laili tak post di blog ni hehehe.

Kak Laili baru sahaja balik dari Pulau Langkawi. Lama nau tak jejak kaki ke Langkawi. Last sekali pergi masa tahun 2008. Hah! Lamaaaa kannnn....

Seperti biasa itinerary disediakan oleh En. Suami. Kami menaiki Malindo Air sebab tambang murah semasa kami buat tempahan. Kami tinggal di hotel berdekatan Pantai Kok. Kami sebenarnya tak pergi ke tempat-tempat popular di Langkawi sebab dah pernah sampai. Percutian kali ni cuma untuk En. Suami "chillax" ~ melepak πŸ˜†



salah satu restoran dalam hotel

Pemandangan kolam renang dari bilik bacaan


welcome drink & towel

Selain itu tujuan ke Langkawi ialah untuk membeli coklat dan minyak gamat. Dapat lah bawa balik buat hadiah untuk jiran dan saudara mara.

Paling best dapat pergi pasar malam di Pekan Kuah. Macam-macam ada. Ayam percik, apam balik, nasi berlauk dan aneka perisa air! Ramai pelancong yang beli ayam percik dan makan sambil berjalan πŸ˜‚

Pasar malam Pekan Kuah

Pasar malam Pekan Kuah

Pasar malam Pekan Kuah

Setiap petang kami lepak tepi pantai bawa buku. Sempatlah membaca daripada tak membaca langsung kannn.....Mandi tu tak lah. Kak Laili fobia masuk laut 😰. Lepas tu apa lagi guna la kemudahan gym di hotel. Dah banyak makan kena la bersenam.


Lepak membaca best woo...


Lupa nak cerita kami sewa kereta Vios dengan bayaran RM300. Tak tau mahal nau ke tak sebab lama tak datang Langkawi. Jauh juga la ronda pulau. Dapat pergi area Cenang tengok pesta makanan Thai halal. Sedapnya la pulut mangga Siam πŸ˜‹

Itu sahaja lah percutian hujung tahun untuk menghabiskan cuti tahunan. Tinggal 2 minggu sahaja lagi nak masuk tahun baharu 2018.

Apa pun nak beli-cuba supplemen Shaklee whatsapp Kak Laili di 010-2904863 orait πŸ˜‰

Comments

Popular Posts