Collagen Powder Shaklee Untuk Keremajaan Kulit

Assalamualaikum semua πŸ‘‹

Hari ni kita tengok pula tentang Collagen Powder Shaklee bersempena dengan promosi bulan Februari 2018 Shaklee iaitu beli kombinasi 4 kotak Collagen Powder DAN 1 botol Sustained Release Vita C Plus boleh dapat diskaun 10%.


Kolagen bertindak seperti “gam” yang mengikat tubuh kita. Kolagen ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak ialah dalam kulit. Kolagen dikenali kerana manfaatnya kepada kulit. 
  1. menjadikan kulit lebih tegang
  2. kulit lebih elastik dan gebu
  3. mengurangkan liang pori
  4. mengurangkan kedutan dan garis halus
  5. membantu mendapatkan kulit yang lebih cerah dan licin
  6. menjadikan kuku yang kuat serta rambut yang lebat dan bersinar
Pengeluaran kolagen secara semula jadi oleh tubuh badan kita berkurangan apabila umur semakin bertambah. Ini lah yang menyebabkan kulit menjadi kendur, terbentuknya kedutan dan garis halus dan rawan pada sendi menjadi lemah. 

Apa Keistimewaan Collagen Powder Shaklee?

  1. Collagen Powder Shaklee mengandungi 4,000 mg kolagen RSS - Red Snapper Scale (Sisik Ikan Merah) iaitu kolagen yang dipilih dengan teliti yang diekstrak daripada sisik ikan merah.
  2. Collagen Powder Shaklee turut mengandungi tujuh ramuan tambahan termasuklah ekstrak biji Camellia Japonica, ekstrak Pfaffia, ekstrak kerang-kerangan, Laktobasilus asidofilus, Vitamin C, Vitamin B2 dan Vitamin B6.
  3. Berat molekul Collagen Powder Shaklee adalah rendah untuk penyerapan yang tinggi.




Fakta Nutrisi:
1 pek: 5 g
Ramuan Setiap 100 g Setiap Hidangan (5g/1Pek)
Tenaga 380 kcal (1596 kJ) 19 kcal (80 kJ)
Karbohidrat 18.0 g 0.9 g
Jumlah Gula <10.0 g <0.5 g
Protein 80.0 g 4.0 g
Lemak 0.0 g 0.0 g
Sodium 600 mg 30 mg
Vitamin C 2000 mg 100 mg
Ekstrak biji Tsubaki
(Camellia Japonica)
1000 mg 50 mg
Ekstrak Pfaffia 1000 mg 50 mg
Kolagen Ikan 80000 mg 4000 mg
Vitamin B6 20.0 mg 1.0 mg
Vitamin B2 12.0 mg 0.6 mg

Saranan penggunaan:
Campurkan 1 pek sekali sehari bersama makanan atau minuman kegemaran. 
Boleh baca lagi kat SINI
Whatsapp Kak Laili di 010-2904863 untuk dapatkan Collagen Powder Shaklee 😍

Comments

  1. bestnya dapat guna produk ni. Memang selalu juga tambah stok barangan shaklee ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan. akak pun berjimat cermat guna produk Shaklee hehehe

      Delete

Post a Comment

Popular Posts