Tips Mudah Minum Air Masak 3 Liter Setiap Hari

Assalamualaikum

Hari ni Kak Laili nak share tips mudah minum air masak 3 liter setiap hari 😁


1) Beli botol air cantik, warna-warni, gambar kartun sebagai motivasi untuk minum.



2) Pilih botol air bersaiz 500 ml, jangan yang besar nanti takde motivasi pulak



3) Sediakan jadual waktu minum air. Tulis besar-besar tampal kat peti sejuk pun boleh

contoh jadual dari Google

lagi satu contoh jadual dari Google


4) Letak botol air atas meja kerja atau meja makan. Senang nampak gituuu



5) Letak straw cantik-cantik, lebih daripada 1 supaya boleh sedut banyak air dalam satu masa πŸ˜‰



6) Sebelum tidur check balik berapa botol dah minum hari tu.



Haaa.....baru lah rasa mudah minum air masak 3 liter setiap hari kan. Selamat mencuba πŸ’ͺ


Comments

  1. Tips guna botol kecik tu paling effective rasanya sebab bila kita tengok botol tu besar semacam mula la pikir du tiga kali nak minum..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang....tersangat lah terseksa nak habiskan botol besar πŸ˜†

      Delete

Post a Comment

Popular Posts