Alfalfa Complex Nutrisi Hebat Semulajadi

Hai assalamualaikum semua πŸ‘‹

Hari ni Kak Laili post kan tentang Alfalfa Complex Shaklee pula. Alfalfa adalah sejenis mineral yang membantu mengaktifkan enzim yang melaksanakan proses tubuh badan.

Enzim itu ialah sejenis protein yang bertindak sebagai mangkin organik yang dapat mengawal atur serta mempercepatkan tindak balas biokimia dalam sel. Enzim diperlukan dalam kuantiti yang kecil. Sedikit enzim akan memangkinkan satu bilangan besar tindak balas biokimia yang sama. Enzim tidak boleh dimusnahkan selepas tindak balas biokimia selesai. Oleh itu, enzim boleh digunakan berulang kali. Suhu optimum bagi tindak balas enzim ialah pada 37oC.


Alfalfa bermaksud “raja segala makanan” dan ada sebab gelaran tersebut diberikan – ia sangat berkhasiat. Alfalfa mempunyai sistem akar tunjang yang boleh mencecah sedalam 6 meter ke bawah, membolehkan ia menyerap lebih banyak nutrien dari tanah. Tumbuhan ini membekalkan lebih 300 nutrien dan mineral termasuk kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid dan vitamin.
Apa istimewanya Alfalfa Complex Shaklee?

  1. Alfalfa Complex adalah Shaklee Signature Formula yang asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada 1950an.
  2. Ia ditanam di kawasan subur, Antelope Valley, California. Shaklee menuai alfalfa semasa di puncak kematangannya - semasa berumur 2 tahun untuk memastikan kita memperolehi kandungan nutrisi sebaik mungkin.
  3. Selepas dituai ia diletakkan untuk pengeringan di bawah udara segar dan sinar matahari panas California. Shaklee hanya menggunakan serbuk dedaun untuk menghasilkan tablet Alfalfa Complex.


Setiap tablet Alfalfa Complex mengandungi:

1) Alfalfa Powder300.000 mg
2) Dicalcium Phosphate Anhydrous  103.623 mg
3) Tricalcium Phosphate1.921 mgCara penggunaan:
Untuk orang dewasa sahaja. Ambil 10 tablet (maximum) sehari selepas makan.

Jom baca lagi kat πŸ‘‰ SINI

Nak beli-cuba Alfalfa Complex Shaklee? Whatsapp Kak Laili di 010-2904863 ye


Comments

Popular Posts