Phytocol-ST Membantu Mencegah dan Menurunkan Kolesterol Jahat

Assalamualaikum apa khabar uolls?

Hari ni kita tengok pula produk Shaklee yang dapat membantu mencegah dan seterusnya menurunkan paras kolesterol dalam tubuh badan.

Phytocol-ST diformulasi dengan bahan-bahan semulajadi yang terbukti secara klinikal membantu menurunkan kolesterol jahat, LDL.

Phytocol-ST diperbuat daripada gabungan sterol dan stanol. Ia membekalkan 2,000mg sterol dan stanol tumbuhan setiap hari.

Sterol dan stanol adalah sebatian semula jadi yang ditemui dalam tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin. Kajian menunjukkan bahawa apabila ditambah di dalam diet yang sihat, ia boleh memberi manfaat kepada kesihatan. Oleh kerana ia mempunyai struktur yang serupa dengan kolesterol, mereka akan bersaing dengan kolesterol untuk mendapatkan tapak serapan seterusnya menghalang kolesterol diserap ke salur darah.

Berdasarkan Kaji Selidik Malaysia National Health and Morbidity (2011) lebih daripada 6 juta rakyat Malaysia mempunyai tahap kolesterol yang tinggi dan angka ini dijangka meningkat disebabkan oleh pemakanan dan gaya hidup yang tidak sihat.
Fakta Nutrisi:

Setiap tablet (989.00 mg) menyediakan:

Ramuan

   Amaun Setiap Tablet
                        Fitosterol
                (Menyediakan 500 mg sterol)
            525 mg


Cara penggunaan yang disarankan:

Untuk orang dewasa sahaja. Ambil 2 tablet dua kali sehari selepas makan.

Boleh baca lagi di 👉 SINI  dan SINI JUGA

Untuk mendapatkan Phytocol-ST uolls boleh whatsapp Kak Laili di 010-2904863.

Comments

Popular Posts